GRATIS verzending vanaf 50 euro

Sikkens Center Online & Duurzaamheid

Sikkens Center Online voelt zich verantwoordelijk om een positieve bijdrage te leveren aan het verduurzamen van e-commerce. De grondstoffenvoorraad van de aarde is immers niet oneindig. Daarom willen wij ook meer bereiken met minder. Op deze manier kunnen we natuurlijke hulpbronnen beschermen. Om dit te bereiken, zijn gezondheid, veiligheid en milieubescherming beslissende factoren in onze manier van werken. Op deze pagina leest u hoe Sikkens Center Online bijdraagt aan deze verduurzaming.

Slim verpakken

Uit onderzoek van Thuiswinkel blijkt dat gemiddeld 50% van de inhoud van een kartonnen doos uit lucht bestaat! Dat betekent onnodig veel karton en lucht in verpakkingen zorgt voor een verhoogde CO2-uitstoot tijdens de distributie.

Sikkens Center Online probeert zendingen slimmer te verpakken en daardoor minder lucht te versturen. Ook wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled verpakkingsmaterialen. Bijvoorbeeld dozen van gerecycled karton en gerecycled papier als opvulmateriaal. Het logistieke proces wordt daarmee een stuk duurzamer. 

Groener verpakken

Sikkens Center Online werkt voor het bezorgen samen met PostNL. Hun motto is "Duurzaam bezorgd. Van deur tot deur met netto nul CO2." PostNL doet er alles aan om CO2 te reduceren. Zo rijden ze steeds meer elektrisch en vervangen ze fossiele brandstoffen voor duurzame alternatieven. En waar ze nu nog geen CO2 kunnen reduceren, compenseren ze. Jouw bestelling wordt dus gegarandeerd met netto nul CO2 uitstoot bezorgd. Benieuwd hoe PostNL dat precies doet? Op PostNL.nl staan de 10 groene oplossingen op een rijtje.

Afvalverwerking

Om de belasting op het milieu te verkleinen, is het belangrijk om verfafval gescheiden in te zamelen. Natte restanten verf behoren tot chemisch afval en wordt zodanig apart ingezameld. Voor professionele gebruikers van verf geldt dat ze snel, verantwoord en veilig afval willen afgeven aan een inzamelaar of verwerker. Veel van deze bedrijven recyclen ook verfersten. De techniek om van bepaalde verfrestanten weer bruikbare verf te maken is er. Een mooi voorbeeld hiervan is Sikkens Alpha Recycle Mat een duurzame binnenmuurverf die uit 35% gerecyclede verf bestaat. Ook als particulier dien je verfresten in te leveren bij de milieustraat of afvalscheidingsstation van jouw gemeente. Er zijn door heel Nederland heen lokale punten waar je verf veilig kunt inleveren. Ook lege verfblikken en -emmers horen niet bij het gewone afval.

Duurzame producten

De merken die wij verkopen zijn voortdurend bezig met de uitbreiding van duurzame producten en oplossingen, alsmede het efficiënt benutten van de grondstoffen in hun productieprocessen. Ook binnen de categorieën verf, schildersbenodigdheden en reparatiemiddelen zijn duurzame alternatieven voorhanden. Wij werken dan ook hard aan ons duurzame assortiment. Hieronder een aantal voorbeelden:

Meesterhand duurzame producten Polyfilla PRO duurzame producten